Herdenking

Herdenking

Herdenkingsceremonie voor een geliefde collega

Niet alleen als directe naaste of geliefde verliezen we mensen. Ook als collega of werkgever moeten we in het leven afscheid nemen van mensen die zo door ons gewaardeerd worden.

Vaak heeft een medewerker twee families, één privé en één op de werkvloer. Ook voor bedrijven is het daarom zinvol en efficiënt om bij emotieverwerking stil te staan en daar invulling aan te geven en werknemers d.m.v. een herdenkingsdienst, een ‘remorial’, de gelegenheid daartoe te bieden op het bedrijf of in een alternatieve locatie .

Enerzijds om de emotionele kwetsbare kant van het leven te laten zien en om zo de medewerkers openlijk de ruimte te geven om het verlies te verwerken en respect te tonen. Anderzijds om te voorkomen dat het verwerkingsproces de continuïteit van het bedrijf ongecontroleerd beïnvloedt.

Passend eerbetoon namens de werkgever

Daarom bieden wij het bedrijfsleven een unieke mogelijkheid om afscheid te nemen op de meest persoonlijke manier. Het bedrijf heeft de verantwoordelijkheid om de werkelijke uitvaart van een medewerker voor de familie niet te veel te verstoren. Het afvaardigen van een delegatie is noodzakelijk, maar met een groot gezelschap deelnemen aan de uitvaart en koffietafel zal het familiaire karakter snel overstemmen. Het management van het bedrijf moet dit voorzien en voorkomen.

Muziek herdenking
Herdenkingsceremonie

Fermata biedt het management dan ook de mogelijkheid om samen een scenario door te spreken, waarbij maatwerk kan worden geleverd in een minder hectische voorbereidingstijd.

Wensen en verwachtingen vastgelegd in een draaiboek op maat

Fermata neemt uw wensen en verwachtingen ter harte om zo de persoon te eren die is heengegaan.
We vergeten wel eens hoeveel tijd we feitelijk samen doorbrengen als collega’s in het werkende leven. Deze tijd mag herdacht worden tijdens een herdenkingsdienst: de Fermata Remorial, waarin Fermata in de vorm van inhoud en uitvoering voor het bedrijf een grote rol kan spelen.
Door Fermata een remorial te laten verzorgen binnen het bedrijf, biedt dat u en uw werkende naasten een mooie kans om afscheid te nemen.
In overleg met u zullen wij een prachtige ceremonie vorm geven met al de bijdragen die wij kunnen leveren.
Denkt u daarbij aan het uitzoeken of vorm geven van een locatie, wenst u de uitvoering intern of extern?  Denkt u aan alle licht- en geluide-faciliteiten? U hebt daar als onderneming geen omkijken meer naar, doordat u deze eerste en belangrijke stap hebt gezet: het vervaardigen van een draaiboek samen met Fermata.
Onze tekstuele en muzikale bijdrage geven u de kans en gelegenheid om in alle rust de overleden collega te gedenken en afscheid te nemen zoals wordt gewenst.

Overleg vooraf ontzorgt als het moment daar is

Wij informeren u graag in een persoonlijk gesprek over onze mogelijkheden om uw wensen en verwachtingen te realiseren, om de volledige Remorial ‘op maat’ vorm te geven, zodat daar bij gelegenheid gebruik van gemaakt kan worden.
U hebt dan het voordeel dat wij reeds voorwerk voor u hebben gedaan, zodat indien er een overlijden heeft plaats gevonden alleen nog het draaiboek ‘op maat van de overledene’ moet worden gebracht.
Wij nodigen collega’s en werkgevers dan ook van harte uit om een beroep op ons te doen, op onze bijdrage, die zoveel toevoegt aan het belangrijke afscheid dat bepaalt hoe we verder gaan na een verlies.